Bryllupsplanlegger

Vi har laget en huskeliste som kan være lur å følge. Her får du svar på når du bør kjøpe kjole, når det kan være lurt å booke vielse, selskapslokaler, bestemme tema for bryllupet osv.

Diin brudesalong

Bryllupsplanlegging

Steg for steg
18 – 12 måneder før bryllupet

 

Gratulerer med det kommende bryllupet! Når det er 18-12 måneder til selve bryllupsdagen kan det være lurt å begynne planleggingen.

Det er en rekke ting dere skal bestemme dere for og da er det lurt å begynne tidlig.

Bestem dere for om dere ønsker å vie dere i kirke eller borgerlig og book time.

Nå er det også lurt å bestemme dere for om dere ønsker å gifte dere i Norge eller i utlandet. Et bryllup i utlandet kan være flott, men det kan by på utfordringer ift. reise for gjester. Ta en nøye vurdering.

Kartell om dere trenger noen spesielle dokumenter/tillatelser for å vie dere der dere ønsker.

Book selskapslokalet. De mest populære stedene har opptil 2 års ventetid, så bestill i god tid. Dersom dere har et spesifikt ønske for hvor bryllupet skal holdes kan det være lurt å sjekke hvilke datoer som er ledig og booke kirke/tinghus tilpasset det.

På dette stadiet kan det være lurt å ta en runde på hvor mye dere ønsker og har mulighet til å bruke på bryllupet. Det kan være lurt å sette opp et budsjett slik at dere har noe å følge i valgene fremover.

 

12 – 10 måneder før bryllupet

 

Ønsker dere å ha et tema for bryllupet? Da kan det være lurt å sette det nå. Mange liker å se rundt etter inspirasjon på nettet. Ta vare på de dere liker aller best og velg  tema for deres bryllupet. Husk at det skal gjenspeile dere som par og personlighetene deres.

Dersom dere ikke har valgt forlovere kan det være fint å gjøre det nå. Noen har én forlover hver, andre har flere. Det velger dere helt selv. 

Begynn å skriv ned en potensiell gjesteliste. Kanskje det er noen dere er usikre på? Da kan det være lurt å sette opp en egen liste for «kanskje».

Skal dere ha bryllup i utlandet er det lurt å send invitasjoner i god tid slik at gjestene får bedt seg fri fra jobben, bestilt reise og lignende. 10 – 8 måneder før bryllupet


Det kan ta tid å finne drømmekjolen – den skal både bestilles og tilpasses, og det tar gjerne 6 måneder å få den levert. Det er derfor lurt å sette inn jakten på den rette brudekjolen for fullt.


8 – 6 måneder før bryllupet


Det er lurt å bestille brudekjolen i god tid før bryllupet, minimum 8-6 måneder før selve bryllupsdagen. Da er du sikret at den kommer frem og blir tilpasset i tide.

Ikke glem at brudgommen også trenger antrekk. Gå til innkjøp av det som trengs. Om noe må bestilles er det lurt å være ute i god tid.

Bestill en fotograf. De mest populære fotografene er gjerne booket 2-3 år frem i tid i høysesongen. Fortvil ikke, husk at det også finnes hobbyfotografer og mindre kjente fotografer som kan gjøre en super jobb.

Bestem dere for musikk og  underholdning for dagen og book det som må bookes. 

Transport til og fra vielsen for brudepar og gjester og til festlokalet.


6 – 4 måneder før bryllupet


Nå har dere allerede bestemt mange av de store tingene. Nå er det tid for å tenke mer detaljert. Hvordan ønsker dere at bryllupsfesten skal bli?

På dette tidspunktet er det gjerne tid for prøvesmaking av menyen til bryllupet. Her kan det være hyggelig å ta med forlovere slik at dere har flere som kan bestemme.

Se på hva dere trenger av trykksaker og hvordan dere ønsker at det skal se ut. Detaljene her er gjerne med på å gi temaet en rød tråd. Ikke vent for lenge med å bestille det dere trenger.

Spikre gjestelisten og send ut invitasjonene.

Har dere planer om å dra på bryllupsreise? Ikke glem å bestille det.

Ta dere en tur til gullsmeden og bestem dere for hvilke gifteringer dere ønsker. Noen liker tykke ringer, andre liker smale – det er helt opp til dere. Legg de på et lurt sted slik at dere husker hvor de er når den store dagen kommer. 

 

4 – 2 måneder før bryllupet


Bruk forlovere og toastmaster for alt det er verdt. Fordel oppgaver og planlegg sammen hvordan dere ønsker at dagen skal bli.

Bordplassering kan være krevende, så sett av litt tid til å endre den i noen runder.

Nå er det gjerne tid for å gå gjennom programmet for vielsen med prest eller dommer.

Ta en tur til blomsterbutikken og bestill brudebuketten og eventuelt andre blomster dere vil dekorere med. Vær oppmerksom på at blomster som er utenom sesong kan være mer krevende og kostbare å få tak i.

Lag ønskeliste. Mange ønsker seg bidrag til bryllupsreise, oppussing og lignende. Husk at det også er lurt å sette opp noen fysiske gaveønsker. Enkelte liker å ha med seg en fysisk gave.

Ta et dansekurs hvis dere ikke kan brudevalsen. Se på det som en date og noe hyggelig dere gjør sammen. Nå er dere enda et steg nærmere den store dagen.


 

2 – 1 måneder før bryllupet


Nå bør dere ha alle avtaler og timeplaner på plass.

Sjekk at antrekket er i orden, at dere har det dere trenger fra topp til tå, innerst til ytterst.

Nå kan det være fint å få gjennomført prøvetime for hår og makeup dersom du ønsker hjelp til å ordne det.

Manikyr og pedikyr timer kan også være fint å bestille nå.

Husk å pust litt i bakken og sett av tid til hverandre. Dere skal GIFTE dere, så ikke stress.


1 uke før bryllupet


Stress ned og kos deg med forloveren din den siste dagen før bryllupet – gå på spa eller gjør noe annet hyggelig. I morgen er  den store dagen kommet.

 

Vi ønsker dere til lykke med hverandre og fremtiden!

De fant drømmekjolen på Diin

Vi elsker å hjelpe dere med å finne deres brudekjole og setter stor pris på at vi får tilsendt bilder og blir tagget på sosiale medier etter den store dagen.

Brudekjole diin Oslo 1
Brudekjole Diin
Brudesalong Oslo Diin
Brudekjole-fra-diin
Bryllup Oslo
Brudekjole Diin brudesalong
Brudepar Oslo
Bryllup brudekjole
Brudesalong
Brudekjole kjøpt i Oslo

Ønsker du å bestille prøvetime?

Vi er opptatt av å skape et uforglemmelig øyeblikk når du kommer til oss for å prøve brudekjoler. Vi vet at brudekjolen gjerne er det viktigste for en brud. Det er den som setter stemningen og gjør hele dagen.

Hos oss på Diin i Oslo finner du kjoler du ikke finner andre steder. Vi har stort utvalg av klassiske brudekjoler, så vel som de mest moderne.